Túl az Óperencián 2019

Forrás: oroscafe.hu

A keresztény értékrendet közvetítve a gyerekek felé

Az evangélikus oktatást és a keresztény értékrendet szeretné egy minőségi oktatással karöltve a gyerekek elé tárni a Székács József Evangélikus Iskola négy tanítónője.

De hogy mit is jelenthet az alsó tagozatos diákok számára a keresztény oktatás? Mi úgy gondoljuk, hogy leginkább Jézus arcát próbáljuk a gyerekeknek megmutatni, az ő személyét, az ő tanításait a gyerekek elé vinni és követendő példaként állítani – ismertette a nevelésük lényegét Feketéné Varga Mónika.

Palcsekné Józsa Szilvia, Földesiné Erős Klára, Feketéné Varga Mónika és Tóth Linda készítik elő a Túl az Óperencián foglalkozások részleteit. Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ezért munkatársaival, Földesiné Erős Klárával, Palcsekné Józsa Szilviával és Tóth Lindával igyekeznek eszerint az értékrend szerint tanítani, amihez kiváló kiegészítésül szolgálnak a reggeli elcsendesedések és a fiatalabb korosztálynak az evangélikus templomban vasárnaponként tartott családi istentisztelet is.

Osztályuk, a leendő 1.a és 1.b osztály napköziotthonos formában indul a következő tanévben. A délelőtti tanítási órákat követően délután a gyerekeknek lehetőségük lesz részt venni különórákon, szakkörökön, különböző fejlesztéseken, amire éppen szükségük lesz.
– Tantárgycsoportos oktatásban dolgozunk, felváltva tanítjuk a tárgyakat. Az a osztály angolt tanul majd idegen nyelvként, a b osztály németet. Az egyik osztály asztaliteniszezni fog a mindennapos testnevelés keretein belül, a másik pedig vívni. Emellett a sakk és a néptánc is újdonságként hathat – mesélték.

Fontos még számukra a környezettudatos nevelés és az a Boldogságprogram, melyben már második éve van része a Székács iskolának. Utóbbi célja, hogy a gyerekek pozitív megerősítéseket kapjanak, pozitív énképpel rendelkezzenek, amely egy boldogabb élethez vezeti majd őket felnőttkorukban és az esetleges kudarcaikat is könnyebben dolgozzák fel. Úgy tervezik, hogy negyedik osztály végéig kísérik a gyerekeket, tehát nagy felmenő rendszerben kezdenek dolgozni.
– Megfogjuk a kezüket az első osztályban, és negyedikben engedjük el – tette hozzá Feketéné Varga Mónika, a leendő 1.a osztály osztályfőnöke.

A négy tanítónő előkészítő foglalkozásainak sorozata a Túl az Óperencián címet viseli. Négy alkalmat terveztek a gyerekeknek az iskola és saját maguk bemutatásához, melyben egy mesén, Bódog és a Szomorilla történetén keresztül nyújtanak a gyerekeknek változatos tevékenységi formákat. A február 6-án, február 13-án, február 27-én és március 6-án tartott foglalkozások között február 20-ára nyílt napot szerveznek, ahol pedig a tanítási órák menetébe és felépítésébe pillanthatnak majd bele az érdeklődők. – A gyermekcentrikusságot és a családi hangulatot szem előtt tartva szeretnénk elérni ezzel a programmal, hogy a gyerekek mellett a szülők is bizalommal forduljanak hozzánk, és feltehessék az esetleges kérdéseiket – mondták.

A gyermekcentrikusságot és a családi hangulatot szem előtt tartva szeretnénk elérni ezzel a programmal, hogy a gyerekek mellett a szülők is bizalommal forduljanak hozzánk, és feltehessék az esetleges kérdéseiket – mondták.

Nagy Róbert, az iskola igazgatója elmondta, a leendő első osztályos gyerekeknél nagyon meghatározó, hogy kik lesznek a tanítók, kiknek a kezei alá kerülnek.
– Ez a felkészítő sorozat tökéletesen alkalmas arra, hogy megismerjék őket – tette hozzá az igazgató.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.