EKCP-KP-1-2022/3-000515

Gyopárosi napközis tábor

 

Az előző évekhez hasonlóan 2022. július 4. és július 8. között napközis hittanos tábort szerveztünk, ahol 22 gyermek és 4 kísérő vett részt. Három napon keresztül Gyopárosfürdőn voltunk az élményfürdőben. A diákok reggelire hideg élelemet kaptak. Az ebédet a fürdő területén található étteremben fogyasztottuk el.
2022. július 6-án szerdán a nemrég felújított szabadkígyósi Wenckheim kastélyba látogattunk el, ahol a régi főúri élettel és az azt kiszolgáló személyzet életével ismerkedhettünk meg. 2022. július 8-án pénteken a budapesti Szemlő-hegyi barlangot néztük meg. A barlangtúra és az azt követő kiállítás lenyűgözte a diákokat. Örömmel tapasztaljuk, hogy viselkedésük évről-évre javul és könnyebb fegyelmezni őket. A kirándulások alkalmával hideg élelemet kaptunk. A hittanosok nagy része hátrányos helyzetű és nagycsaládos volt. A résztvevők között voltak roma származásúak is. A gyerekek a város több iskolájába járnak. Legtöbbjük a szentetornyai városrészben lakik. A napközis tábor célja, hogy a fiatalok a hitéletben és a hazaszeretetben erősödjenek. A gyopárosi napokon délelőtt hittanos foglakozást tartottunk. A bibliai történet ismertetését éneklés követte, majd csoportos beszélgetés és játék következett. A délutánt a strandon töltöttük.
Ebben az esztendőben a Saul király tragikus történetét ismerhették meg a fiatalok. Láthatták, hogy a Biblia szereplői hogyan küzdenek meg haragjukkal, hogyan bocsátanak meg és hogyan tartanak ki a nehézségek közepette.
A tábort Magyarország Kormánya a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága egyházi jogi személyek közösségi célú program 2022 keretében támogatta 400000Ft-tal.
Az idei tábor is közösségi élményt jelentett a tanítványainknak.

Laczki János

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.