Temetői ügyek

Egyházközségünk temetőiről

 

Gyülekezetünk temetői az Alvégi temető (Vásárhelyi út mellett található temető nagy része) és a Felvégi temető (Csizmadia Sándor u. melletti temető egésze), a leányegyházak temetői (Szentesi úti, Corvin utcai, Gyopárhalmi és a Kardoskúti temető) A temetőkkel kapcsolatos hatályos rendelkezések a Temetőszabályzatban találhatóak.

A sírhelyek érvényességével kapcsolatosan érdeklődni a lelkészi hivatalban lehet.

A temetői gondnokság telefonos elérhetősége: 06-20-432-1857.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a lejárt sírhelyek újraváltása esetén a temetői gondnokot kell először felkeresni a helyszínen. Az általa kitöltött formanyomtatvánnyal kell hivatalunkba bejönni a sírhely megváltása és temetéssel kapcsolatos ügyben.

Felhívás:
Értesítjük az urnafülke tulajdonosokat, hogy az orosházi Alvégi temető evangélikus részében található urnafalban 2001. január 1. előtt váltott lejárt váltású és újra nem váltott fülkék kiürítésre és újraértékesítésre kerülnek 2014. október 31. után, ha addig nem történik meg a váltásiidő meghosszabbítása.


Az aktuális sírhelyárak és egyéb díjak innen tölthetőek le:

Alvégi temető sírhelyárak

Felvégi temető sírhelyárak

Szóróparcella használati díjak


2008. november 1-jén a megújult II. világháborús katonai temetőben kopjafát állítottunk. Az ünnepségen beszédet mondott Koszorús Oszkár egyházmegyei felügyelő, helytörténész.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.