Sámuel csoport

Jézus mondja:
„Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok, nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.” (Máté 18,3)

Gyülekezetünkben minden vasárnap reggel 9 órakor gyermek-istentiszteletet tartunk a templom déli karzatán kialakított Győry-teremben. Az istentiszteletekre szeretettel várjuk az egészen aprókat, a nagyobbacska diákokat, és tulajdonképpen mindenkit, aki tudja, és szeretné minél többször átélni, hogy milyen fantasztikus dolog is gyermekként az Isten ölébe telepedni. A gyermekeket általában szüleik is elkísérik vasárnaponként, akik szintén örömmel válaszolnak az igehirdetésben feltett kérdésekre, és lelkesen vetik bele magukat a közös játékokba.

A gyermek-istentiszteleteken sorozatokban dolgozzuk fel a bibliai történeteket. Az alkalmak liturgiáját a sorozathoz alakítjuk, gyermekénekekkel, élményszeru hitvallással. A liturgiában maguk a gyermekek is örömmel vállalnak szolgálatot.

Az igehirdetést követően a témához kapcsolódó játékkal mélyítjük el a hallottakat. Mindig akad gyujteni való is. Ezek igék, aranymondások vagy képek, amelyek általában a jelenlét ellenőrzésére is szolgálnak, hiszen a tanév végén a legszorgalmasabbakkal kirándulni megyünk. Az istentiszteleteket természetesen nyáron is megtartjuk.

Az istentiszteletek előkészítését a felnőttekből álló Sámuel-csoport végzi. Ez a csoport, általában az ünnepekhez kapcsolódóan, a gyermekek részére játszóházat is szervez.

A gyermek-istentisztelet résztvevőivel folyamatos a kapcsolattartás, hiszen többségük az evangélikus Hajnal óvodába jár, vagy az evangélikus iskola tanulója.

Nagy öröm, amikor istentiszteleti közösségünkben keresztelésre is sor kerülhet.

A gyermek-istentisztelet célja, hogy a gyermekek tanítást kapjanak hitünk dolgairól énekeken, történeteken, játékon keresztül. A mese-világ megteremtésével segítjük őt, hogy átélje a közösséget az Istennel és a többi gyermekkel – hogy otthon érezze magát a templomi közegben.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.