Gyászhírek

Szekeresné Dr. Rusznák Jolán

Szomorú szívvel, ám a feltámadás és az örök életben való újbóli találkozás reményében búcsúzik gyülekezetünk másodfelügyelőjétől, Jolikától, aki 2020. december 3-án 71 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének.

“…mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.” – Rm 14,8

A templomi búcsúztatóról készült felvével gyülekezetünk You Tube csatornáján itt tekinthető meg.


Koszorús Oszkárné

Mély fájdalommal, de az örök élet reménységében tudatjuk, hogy 71 éves korában elhunyt Koszorús Oszkárné Kovács Hajnalka aranydiplomás óvodapedagógus, evangélikus presbiter, a Fénysugár nyugdíjas egyesület elnöke.
Búcsúztatása 2015. február 14-én 10 óra 30 perckor volt az orosházi evangélikus templomban. A hamvait a búcsúztató után az Alvégi temetőben helyezték el.


Szárazné Kőrösy Edit

Mély fájdalommal, de az örök élet reménységében tudatjuk, hogy 74 éves korában elhunyt Szárazné Kőrösy Edit tragikus hirtelenséggel.
Búcsúztatása 2012. szeptember 7-én 15 órakor volt az evangélikus templomban. A hamvait a búcsúztató után a Corvin u-i temetőben helyezték el.


Jankai Zoltán “Zozo”

Mély fájdalommal, de az örök élet reménységében tudatjuk, hogy 46 éves korában elhunyt Jankai Zoltán “Zozo” tragikus hirtelenséggel.
Temetése 2012. április 6-én 14 órakor volt Csorváson.


Sass Márta

Ötszörös magyar bajnokunktól búcsúzunk. Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, hogy Sass Márta (Zsitva Zoltánné) életének 98. évében távozott közülünk.

Márta néni Orosházán kezdte pályafutását, majd a KEAC, a BBTE, a BSE, a VASAS és a KASE csapatainak is meghatározó embere volt.

A harmincas évek közepén egyesben (1935 és 36), párosban (35 és 36, Sárkány Lilivel) és vegyes párosban (1935, Friedrich Frigyesy Tibor társaként) ötszörös magyar bajnok, két csapatbajnoki elsősége is volt a BSE, illetve a Vasas színeiben. A magyar nemzetközi bajnokságon 1936-ban megnyerte az egyéni küzdelmeket, s Szigeti Ottó partnereként vegyes párosban is az élen végzett. Az 1938-as bastadi nemzetközi versenyen vegyes párosban Gusztáv svéd király társaként második volt. A magyar válogatottban 1935-38 között szerepelt.

Versenyzői pályája befejeztével, 1952-től több mint két és fél évtizeden át fővárosi egyesületek utánpótlás-edzőjeként dolgozott, előbb a KASE, majd a Ganz, utóbb pedig a NIM gyermek- és ifjúsági csapatainak felkészülését irányította.

Férje, Zsitva Zoltán atléta, a berlini olimpián 6. helyen végzett 4×400 m-es váltó tagja, fiaik Zsitva Viktor és Béla válogatott jégkorongozók, unokája, Zsitva Zsolt pedig 1983-ban az MTK együttesével lett magyar csapatbajnok. Pár napja született dédunokája méltán lehet majd büszke rá, amikor felnő.

Márta nénit tavaly télen köszöntötte a Magyar Tenisz Szövetség.

Forrás: http://www.mtsztenisz.hu/?article_hid=4792

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.