EKCP-KP-1-2023/1-000224

Gyopárosi napközis tábor

Az előző évekhez hasonlóan 2023. július 3. és július 5. között napközis hittanos tábort szerveztünk, ahol 17 gyermek és 2 kísérő vett részt. Két napon keresztül Gyopárosfürdőn voltunk az élményfürdőben. A diákok reggelire hideg élelemet kaptak. Az ebédet a fürdő területén található étteremben fogyasztottuk el.

2023. július 5-én szerdán a szegedi Vadasparkba látogatunk el. A gyermekek megismerkedhettek a világ állatvilágával. Sok állatot eddig csak képről ismerhetek a gyerekek, most saját szemükkel kar nyújtásira voltak az állatok. Örömmel tapasztaljuk, hogy viselkedésük évről-évre javul és könnyebb fegyelmezni őket. A kirándulások alkalmával hideg élelemet kaptunk. A hittanosok nagy része hátrányos helyzetű és nagycsaládos volt. A résztvevők között voltak roma származásúak is. A gyerekek a város több iskolájába járnak. Legtöbbjük a szentetornyai városrészben lakik. A napközis tábor célja, hogy a fiatalok a hitéletben és a hazaszeretetben erősödjenek. A gyopárosi napokon délelőtt hittanos foglakozást tartottunk. A bibliai történet ismertetését éneklés követte, majd csoportos beszélgetés és játék következett. A délutánt a strandon töltöttük.

Ebben az esztendőben a Bibliában található állatokhoz kapcsolódó történeteket ismerhettek meg a fiatalok. Dániel az oroszlánok vermében, Jézus bevonul Jeruzsálembe szamárháton, Bálám szamarának története került elő. Láthatták, hogy a Biblia szereplői hogyan küzdenek meg a félelmekkel, hogyan bocsátanak meg és hogyan tartanak ki a nehézségek közepette.

A tábort Magyarország Kormánya a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága egyházi jogi személyek közösségi célú program 2023 keretében támogatta 200000Ft-tal.

Az idei tábor is közösségi élményt jelentett a tanítványainknak.

Laczki János

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.